Massage


TÄNKVÄRT OM MASSAGE….


Vad innebär massage för dig? Avkoppling?  Återhämtning? Hälsa och välbefinnande?

En viktig del av din smärtbehandling? Något smärtfyllt? Punkten som alltid kommer sist på din ”att-göra-lista” och som du aldrig får tid över till?


Det finns många anledningar att lägga tid på massage behandlingar regelbundet.  Forskning görs hela tiden på effekterna  av massage på människokroppen. Studier har visat att massage kan öka kroppens produktion av endorfiner och serotonin (ämnen som fungerar som naturliga smärtstillande medel och ”Må- bra” hormon).

Massage har också påvisats att minska nivåerna av kortisol, ett stresshormon. Samt kan lindra träningsvärk.  Men massagen ska inte ersätta uppvärmning och streching.


Det viktigaste är att gå på massage regelbundet. Om du ser på massage som en snabb lösning, så kommer du sannolikt att bli besviken.. För effekterna märks först fullt ut efter några behandlingar och en enda behandling kommer alltså inte att hjälpa dig. Särskilt inte om det är massiva djupliggande spänningar inblandade som du kanske gått och dragits med en längre tid.


Massage bör ses som en helhet över en längre tid och en åtgärd som är förebyggande. Var snäll mot din kropp förebygg ev. spänningar och smärttillstånd genom att hålla dina muskler mjuka. Glöm inte bort att massagen hjälper/ stödjer dina mål och är en belöning i sig.


Jag erbjuder många olika behandlingar, som du kan läsa mera om på min bokningssida.